onsdag 16 juni 2010

Valrörelsen

Det är svårt att helt undvika att prata kritiskt om de rödgröna.
Jag själv försöker mångt och mycket att belysa de fördelar som finns med Alliansens politik istället för att hålla på med nån tråkig pajkastning. Men många gånger blir det att man ställer alternativen mot varandra och då kan det ofta bli kritiska inlägg. Men i grund och botten tycker jag att alla borde försöka att på ett tydligt sätt visa vad deras politik står för istället för att tala skit om varandra. Vore inte det ett lyft för hela den politiska rörelsen, bara en tanke jag fick efter att ha läst lite bitska kommentarer på nätet.

Idag kan man i både DN och i SvD läsa om en ny undersökning gällande förtroende för Reinfeldt/Borg kontra Sahlin/Östros. Ledningen är rätt stor för de förstnämnda. Självklart glädjande men ändå ingen anledning att tro att det kommer avspegla sig i valet. Det gäller att jobba vidare och fortsätta att visa fördelarna med Alliansens politik.

Socialdemokraterna i Oskarshamn har utmanat Moderaterna med några frågeställningar, två av dessa debatter har redan varit på biblioteket. Roliga tillställningar faktiskt. Vi Moderater ställde oss först lite undrande till att de som har makten utmanar oss i oppositionen men vi tänkte att det är ett bra tillfälle att visa vad vi vill och ge så tydliga besked som möjligt till väljarna. I senaste debatten bjöds det in till revansch, att vi i Moderaterna ska utmana Socialdemokraterna så på något vis ska detta ske.
På samma sätt har Alliansen ställt 100 frågor till oppositionen, även denna opposition ställer sig frågande till utmaningen. Men istället för att ta tillfället i akt och belysa sin politik, vilket vi Moderater i Oskarshamn gjorde, så väljer de att strunta i frågorna. Bra eller dåligt? Kan tänka mig att en del väljare finner det som ett korrekt beslut medan andra finner det som om de inte kan svara på frågorna.

Dackarna vann igår efter en ganska seg start faktiskt. Hans Anderson körde dock ett "gubbe i lådan" trick när han på tredje varvet passerade båda Vargarna, dessutom emellan dem. Riktigt kul att se. Hörde av ett annat speedway-fans att Hans numera har Pedersens gamla trimmare. Och jag måste säga att Hans cyklar haft mer styrka på sistone och det omvända gäller för Nicki. Vet inte varför Nicki slutade samarbeta med denna trimmare men än så länge verkar det beslutet inte vara av godo för Nicki. Andreas och Rune, som vanligt, presterade också bra. Andreas tittade mer bakåt än framåt i vissa heat för att hålla koll på sin lagkamrat. Även PK hade vaknat till liv igen i denna match, riktigt glädjande besked. Nästa vecka är det Piraterna och då gäller det att alla presterar på topp!

Inga kommentarer: