fredag 18 juni 2010

Fredagsmys

Igår togs ett historiskt beslut. Gamla reaktorer får ersättas med nya. Det blev väldigt jämnt i omröstningen 174 mot 172 röster. Om man ska se till omröstningen som finns på SvDs sajt så borde det varit större marginal. (I skrivande stund ca 80% för kärnkraften och 20% emot)
Våra politiker är folkvalda men det är inte alltid folkets vilja avspeglar sig i resultaten. Kanske på tiden att tänka på Sveriges bästa och inte bara vara taktiska i det politiska spelet. För Oskarshamns del skulle en O4:a vara mycket positiv och leda till en hel del arbetstillfällen.

Trevlig ledare idag i SvD
Korta utdrag:
“Det är utbildningen, inte a-kassan, som avgör vår framtid, sade Björklund igår och fortsatte med att konstatera att vi måste ha ett skattesystem som inte driver duktiga människor ur landet.”
”Göran Hägglund lät inte Mona Sahlins utgjutelser passera obemärkt om att skattesänkningarna ”har kostat svenska folket miljarder”. Vems är pengarna till att börja med? undrade Hägglund. Och vem ska ha makten i välfärden: politiker och byråkrater eller familjer och individer?”

Gjorde även DNs test om vad jag står inför valet. Utfallet blev faktiskt rätt trovärdigt för min egen del. Men det jag fann mest intressant var att gå igenom frågorna och se hur partierna svarade. För att se hur enade de två regeringsalternativen är, eller hur oeniga de är. T.ex. gällande frågor om euron och betyg i skolan.

Skolavslutning för många idag. Hoppas solen skiner på er. Ikväll blir det fredagsmys.

Inga kommentarer: