måndag 14 juni 2010

Andras tankar

Ibland uttrycker sig andra så bra att man bara måste förmedla detta vidare. Här följer lite kommentarer från www.di.se i deras utfrågning av Mp:s språkrör.

"Varför ska någon som tjänar mer än 40 000 kr i månaden och har en arbetslös fru/man beskattas hårdare än två stycken samboenden med vardera inkomst på 20 000 kr i månaden?"
En väldigt bra fråga tycker jag. Får nog fundera på den och blogga om det.

"Har Alliansen någonsin förespråkat eller visat att de inte vill ha ett skyddsnät, en fungerande välfärd, hjälp åt de utsatta etc.? Tvärtom, de förespråkar en fungerande välfärd åt dem som verkligen är i behovet av det, men motsätter sig ett utnyttjande av systemet, slöseri med skattepengar och bidrag istället för jobb för de som är arbetsföra."
Alliansen blir ofta beskylld för att vara ond och motarbeta välfärden, det är helt fel. Har inte läst alla allianspartiers politik men har läst Moderaternas och där finns mycket att läsa om bl.a. välfärd.

En fråga ställd till Maria
"Vad är det som gör att miljöpartiet är ett parti som är värt att rösta på?
/mvh. Gunnar Nilsson
SVAR: Jag röstar på Miljöpartiet för att vår politik handlar om solidaritet med kommande generationer. Vi är alltså inte bara ute efter att vi som lever här nu ska ha det bra, utan även de efter oss. Dessutom har Miljöpartiet en mycket liberal människosyn som jag tycker om, där vi bejakar människors olikheter i stället för att sträva efter likriktning. Människan är en kreativ och skapande varelse som vill och kan ta ansvar".

Jag har sagt det förr men säger det igen. Oavsett vad Maria säger om liberal männsikosyn så innebär en röst på Mp en röst på S och V och deras icke så liberala människosyn, för att uttrycka mig milt.

Inga kommentarer: