onsdag 4 augusti 2010

Onsdagsmix

Pensionärer och barn
Högern har tagit initiativet gällande pensionärerna. Det lovar skattesänkningar till pensionärerna. Helt rätt tycker jag. (speciellt biten med att sänka skatten för pensionärerna och att inte höja den för alla andra, för att få balansen.) Sen är ju frågan om dagens pensionssytem är hållbart eller inte men jag är inte tillräckligt insatt i ämnet för att svara.
Vi ska ta väl hand om våra äldre, liksom våra barn. Så därför är Alliansens fokus på barn inom landstinget i Kalmar län riktigt bra. Men se till att de båda parterna möts lite också. Tror både våra barn och våra äldre skulle må bra av att träffa varandra. Ett lekfullt barn kan väcka glada minnen hos de äldre och säkerligen locka till ett skratt samtidigt som barnen skulle kunna få höra lite om hur det var att vara barn förr. Oskarshamn har ju inte alltid sett ut som det gör idag!

Fattigdom
Det belyses lite då och då att vi har många fattiga i Sverige. (allt är relativt när det gäller mängder)
Personligen så tycker jag vi borde lägga lite mer pengar på oss själva och minska utlandsbiståndet, men det är en annan femma.
Alliansen ser också detta bekymmer och lösningen är självklart att de som är arbetsföra får jobb, och att de som inte är arbetsföra får den hjälp de behöver. Än en gång är det arbetslinjen som är mycket av lösningen till problemet.
Man ska inte bara ge dem en fisk så de får mat för dagen, utan de som kan ska man lära att fiska så att de sen kan få mat hela livet. Eller hur är det man säger...

Försvaret
Försvaret ska inte behöva bantas ytterligare.
Men jag tycker heller inte Alliansen ska slå sig på bröstet allt för mycket. Följande inlägg är mycket läsvärt! Man ska ha klart för sig vart man ska åka innan man börjar köra, för att göra min egna tolkning av blogginlägget. Borde alla politiker ha i åtanke!

Födelsedag
Idag fyller Fredrik Reinfeldt 45 år, stort grattis. Även Barack Obama fyller år idag, 49 för att vara exakt, congratulations.
Och grattis Dackarna till ännu en vinst. Längtar redan till GP:t den 14:e

Inga kommentarer: