onsdag 25 augusti 2010

Fokus på ungdomar

Samhället byggs från grunden och våra ungdomar är extremt viktiga. Jag gillar verkligen alliansens idé med lärlingsanställningar, för precis som Björklund säger så vill inte alla bli akademiker. Vi vill alla olika och behöver därmed stöd i olika saker.
Tjejen med drömmen om att bli Sveriges bästa målare behöver inte läsa samma ämnen som tjejen som vill bli forskare. Killen som vill bli lastbilschafför behöver inte läsa samma ämnen som killen som vill bli ekonom. Alla ska stödjas och uppmuntras i sina drömmar, men vi måste komma ihåg att våra drömmar se olika ut.
Därför stödjer jag också alliansens förslag att alla inte ska bli tvingade att läsa upp högskolebehörighet på gymnasiet. Alla ska ha möjlighet att göra det, men man ska inte tvinga någon. Att själv få välja, förmodligen i samråd med förlädrar, är för mig en självklarhet.

Jag gillar också moderaternas satsning på entreprenörskap i skolan. Vi behöver fler företagare i landet med kreativa idéer. Dessa företagare kan förhoppningsvis utveckla sina ideér och sedan anställa fler i sina företag.

2 kommentarer:

Anton Holmgren sa...

Jag tycker det är bra att man nu har börjat diskutera ungdomar och ungdomsarbetslösheten.

Jag tycker att ungdomar har försvunnit i valrörelsen, då båda blocken istället har lagt stor energi på pensionärerna. Jag tycker att det är viktigt att pensionärerna också får det bättre, men jag tycker att har blivit lite av en budgivning om pensionärerna.

Jag önskar dig lycka till i valrörelsen, men inte för mycket. Det vore önskvärt om det åtminstone kunde finnas en yngre ledamot från varje parti i kommunfullmäktige.

@Emma sa...

Tack detsamma!
Jag har nämnt nån gång tidigare i min blogg att jag också finner att pensionärsdebatten tagit alldeles för stor plats i valrörelsen hittills. De är älskvärda och självklart ska alla ha ett värdigt liv även på äldre dagar men de yngre är vår framtid =)

Hittade en rapport som visade att Sveriges pensionärer hade högst levnadsstandard i Europa. Men som i alla grupper så finns det dem som har det riktigt bra och de som har det riktigt knapert.
Pensionärerna är bra lobbyister!

Men som du säger vore det bra om även andra ämnen diskuterades lika ingående!