tisdag 10 augusti 2010

Förtroende

Stadshuset i Oskarshamn blev i förra veckan attackerat av en man. Han lyckades orsaka sprickor i ett skyddsglas, där receptionisterna sitter. Alla förtjänar en trygg arbetsplats så jag tycker kommunen gjort helt rätt när de satt in en securitas vakt nu måndag-tisdag. Att sedan läsa bittra kommentarer om att det finns pengar till detta men inte till annat är sorgligt tycker jag. Det är vanliga kommuninvånare som sitter i receptionen. Dessa förtjänar på samma sätt som alla medborgare i kommunen en säker arbetsplats där de känner sig trygga.

Vet inte varför denna bitterhet mot kommunen finns, den är definitivt inte bra. Ibland får man uppfattningen att vissa tror att varenda politiker har fantasilöner. Så är inte fallet. De flesta politiker i denna kommun har vanliga jobb och får ersättning för den tid de måste gå ifrån sitt arbete för att ägna sig åt sitt förtroendeuppdrag. Därutöver ägnas många timmar ideellt för att läsa in sig på olika sakfrågor. Man ska inte blanda ihop kommunpolitiker med riksdagspolitiker.
För att Oskarshamn ska bli attraktivt krävs det att det finns ett förtroende mellan invånarna och de förtroendevalda samt tjänstemännen. De förtroendevalda har ju blivit valda av just oss invånare, så det är egentligen konstigt att förtroendet inte finns. Har man insett att man röstat fel i förra valet finns det nu tillfälle att rätta till detta. Har man inte förtroende för nån rekommenderar jag att man röstar blankt och att man till nästa val engagerar sig och eventuellt bildar ett nytt lokalt parti alternativt går med i det parti som ligger närmst ens egna åsikter.

Inga kommentarer: