måndag 9 augusti 2010

Lagom eller för mycket?

Inför valet är det väldigt mycket vallöften och pajkastning. Förståeligt kan tyckas men ibland tycker jag att det blir för mycket. Man hinner inte ens ta ställning till ett uttalande förrän nästa är i etern.
Hur kommer det sig egentligen att det exploderar av information och nya politiska utspel just runt valet. Hur ska man som invånare hinna läsa allt och bilda sig en uppfattning? Borde inte politiken vara lika aktiv året om oavsett vilket år det är? Eller är det som så att det är taktik? Gamla nyheter glöms bort och det gäller att vara hetast just veckorna innan valet? Eller är det som så att det jobbas konstant men att det får uppmärksamhet från media först när det är valår? Skolk i betygen väckte i alla fall lite debatt i Oskarshamns Nyheterna. Håkan Juholt gav sin syn på saken och Lars Rundbäck gav en annan.

Hur eller hur tycker jag det först nu börjar bli intressant, alltså nu när valmanifesten börjar att presenteras. Pajkastningen kan vara roande men blir för det mesta bara för mycket och det ger heller inte så mycket gällande vem som är bäst lämpad att leda landet nästkommande 4 år.
KD har släppt sitt valmanifest på riksnivå.

På tal om att fiska röster så var jag igår ute och fiskade (fisk alltså) kring Figeholm och Kråkelund. Riktigt trevligt landskap och sällskap men dålig fiskelycka. Får hoppas på abborre nån annan dag.

Inga kommentarer: