måndag 6 september 2010

Alkoholens vara eller icke vara

I helgen var det debatt om alkohol. Det går att läsa om i bland annat Oskarshamnstidningen.
Jag har hört att det var en rätt otydlig debatt där det endast var Blomberg som gav raka besked.

Min egna åsikt är av samma art som Lasses.

Så länge alkohol är ett tillåtet berusningsmedel i Sverige och försäljarna av detsamma lever upp till de lagar och regler som finns i bl.a. alkohollagen då finns det egentligen ingenting att ifrågasätta. Så vitt jag vet så lever IK Oskarshamn upp till de regler och krav som krävs och jag anser därför att de även i fortsättningen ska kunna sälja alkohol.

Sen kan man föra en debatt angående alkoholens effekter osv, men vi har en lagstiftning. Ska nått ändras är det väl i den änden man ska börja. Att börja neka enskilda fall som lever upp till de krav som idag finns, anser jag är fel.

2 kommentarer:

Anton Holmgren sa...

Jag var inte heller på debatten, men jag vet att S med Rigmor sa att man tycker att IKO ska få servera alkohol i samband med sitt jubileum.

Nyheterna har också skrivit om detta på sin webb och där framgår det att Moderaterna och Socialdemokraterna svarar jag på alkoholservering i samband med matchen.

Jag tycker att det är lika okej att dricka alkohol när man ser på idrott, som när man ser på något kulturevenemang.

Socialdemokraterna och moderaterna kommer behöva samarbeta för att IKO ska få servera alkohol. Det kommer inte bli lätt eftersom vi alla vet att det inte råder fullenighet i allianserna eller i partierna.

@Emma sa...

Stämmer bra det, en fråga där alla får ta ställning och rösta det de vill. Förhoppningsvis lyckas vi rösta så att IK även i fortsättningen kan servera alkohol till sina VIP-gäster