fredag 21 maj 2010

Skattehöjning

Ja då var det t.o.m. bevisat i SVD:s faktakoll att de rödgrönas politik innebär en skattehöjning även för oss "vanliga" löntagare. Och de som är med i akademikernas a-kassa är de som drabbas hårdast.
Snyggt att de rödgröna vill straffa de som utbildat sig och har stora studielån de behöver betala av på. Samma styre som vill sätta fler i skolbänken för att snygga till siffrorna vad gäller arbetslösheten... Fint att dessa sen ska straffas för att de läst vidare och skaffat sig en utbildning.
Sen är det även kollektiv bestraffning på alla som valt att inte vara med i nån a-kassa alls. (Runt 1,1 miljoner enligt faktakollen.)

Så att det bara är de som tjänar över 40 000 kr i månaden som får skattehöjning är inte sanningen. Är man med i akademikernas a-kassa så kommer det bli en skattehöjning redan vid 15 000 kr i månaden!!!
De som tjänar över 40 000 kr i månaden kommer dock dessutom att få mindre jobbskatteavdrag, så de kommer drabbas hårdare. Men vi andra blir inte beskonade.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Emma. Jag är en arbetslös gubbe på 57 basst. Efter nyår har skatten höjts med 520 kr. per månad för mig så att du bara vet. 2003 var jag arb.lös en kort period. Min ers. var då 11400 i månaden (max ers.) NU innan nya höjningen var den 10150. Den nya försäkringen utbetalar då 9600.-. Kan du betala din bostadshyra med dom slantarna?