måndag 26 juli 2010

Reinfeldt

Hittade så här lite i efterhand en insändare i DN av Fredrik Reinfeldt.
Följande stycke gillade jag:
"Det finns ett behov av en politisk kraft som lyfter fram allmänintresset i svensk politik. Ett samhällsbärande parti som förmår stå upp för värdet av ordning och reda i ekonomin, även om det innebär att löften om utgifter och reformer inte kan ställas ut.

Som slår vakt om arbetslinjen och arbetets värde, då det är människors arbetsinsatser som lägger grund för makt över det egna livet och resurser till välfärden. Som är tydlig med att prioritera kvalitet i förskolan, skolan, sjukvården och omsorgen – framför utbyggda bidragssystem – då det bäst bygger trygghet, rättvisa och utveckling i ett samhälle. Allt detta inte för att det är kortsiktigt populärt, utan för att det är långsiktigt rätt och ligger i hela Sveriges intresse.

Ett samhällsbärande parti måste våga skilja särintresset från allmänintresset. Det måste se som sin uppgift att söka upp delar av Sverige som politiken och dess omgivande organisationer gärna talar om, men väldigt sällan talar med. Detta med ambition att vinna människors förtroende och att tjäna alla människor i hela Sverige."

Tycker han slår huvudet på spiken i sin insändare!


Hjälpte igår två liftare från Kanada. Visserligen bara från Oskarshamn till Fårbo men ändå. De sa att det var svårt att lifta i Sverige, men var ändå vid gott mod. Hoppas de tog sig vidare norrut. För deras mål var just "north", enligt deras handskrivna skylt.

Fortfarande växer gruppen på facebook som vill ha kvar muren på Kammarviksvägen i Kolberga. Jag vet inte om det hjälper men jag hoppas det och jag tycker definitivt muren kan vara kvar.

Inga kommentarer: