onsdag 28 juli 2010

Förändringar

Det är inte politikerna som skapar jobben, det är de privata företagarna. Jag har sagt det förut och kommer säga det igen. Så riktigt kul att moderaterna startat www.flerjobb.se för att förbättra samarbetet mellan företagare och politiken.

Valet är inte långt borta nu. Vad kommer hända i Oskarshamn?
Ett viktigt steg är att Alliansen blir kvar vid makten i riksdagen, så att vi fortsatt har fokus på sunda finanser, jobblinjen och allmänintresset.
Därefter vore det ju fantastiskt om vi skulle lyckas få majoritet i denna kommun. Jag är en optimist så jag tror att nån gång måste opinionen även i denna kommun vända.
Får vi majoritet kommer LOV införas, det är redan ett vallöfte.
Sedan gäller det att ha fokus på ekonomin men även företagarna, vilka kan bidra med nya jobb.
Vi måste se till att vi har bra och laglig arbetsmiljö på våra hälsocentraler och skolor, ja på alla våra förvaltningar också för den delen. Det måste vara attraktivt att jobba i Oskarshamns kommun så att vi kan locka till oss och behålla hög kompentens inom kommunen.
Att vi har bra kvalité i vår undervisning och att skolan är en trygg plats.
ByggeBo ska vi inte glömma bort heller. Denna Akilles-häl måste hållas under uppsikt och inte urholka våra finanser något mera.
Finns ännu mer som behövs men det var vad som poppade upp i skallen idag.

Som medborgare har man ett ansvar att gå och rösta men det behövs även att människor vill gå steget längre och aktivt hjälper till i arbetet att göra Oskarshamn mer attraktivt.

Pratade för övrigt med Telia idag, en riktigt trevlig kille som såg till att min hemtelefon blev uppsagd. Man använder ju mobilen 99,9% så nu rök det gamla hemnumret man haft i 27 år. Att han var trevlig underlättade lite med tanke på att man satt 30 minuter i kö och att det är 3 månaders uppsägningstid. Alla onda ting är tre säger man ju så det tillkommer väl säkert en avgift också.
Åter till penseln igen, det närmar sig slutresultatet nu.

Inga kommentarer: