måndag 12 oktober 2015

Politiskt tjabbel kontra handling

Åå allt detta tjabbel/käbbel.
Jag bryr mig inte om vad som hänt förr, jag vill veta vilka konkreta förslag som görs nu och dess konsekvenser.
Jag har just tittat på partiledardebatten...

Jag förstår att miljöpartiet vill höja bensinskatten för att minska användandet av bensin, det är ju deras linje. Sen att jag själv inte delar detta utan tror på andra förslag för att minska koldioxidutsläppen det baserar jag ju på min situation. Jag själv kommer köra bil till jobbet i samma grad som innan oavsett bensinpris. För mig och många andra kommer det bara bli en ökad kostnad, men det finns säkert några som kommer köra mindre också.

Bostäder behövs verkligen och jobb. "Enkla jobb" för enligt uppgift finns ju 80 000 jobb men där kompetens saknas så fler jobb av den varan behövs ju inte akut. Utan "enkla jobb", minns mantrat alla jobb behövs och så är det verkligen. Alla vill inte bli akademiker så att utbilda är inte den totala lösningen. Utbildning och enkla jobb vore en bra kombo. RUT och ROT är bra exempel, värna om dessa. De är satsningar som kostar men som även stimulerar arbetsmarknaden och inbringar pengar tillbaka till staten i form av bland annat källskatten. Och värna om våra småföretagare.

Energifrågan är för mig solklar, Fridolin tjatade om att kärnkraften inte är tillräckligt säker, men hallå ta bort straffskatten på kärnkraft och låt oss bygga generation 4 reaktorer så får herr Fridolin säkerhet som heter duga, och ingen uranbrytning heller utan vi återanvänder vårt använda bränsle. Nu snackar vi säkerhet, miljövänlighet, stabila elleveranser och fina arbetstillfällen. Ka-boom

Nato-frågan gör mig kluven. Våld föder våld säger man ju, men hur tusan ska man få slut på alla krig om inte någon fysiskt ingriper...
För att folk inte ska behöva fly för sina liv så behöver vi ju få slut på krigen... För alla världens flyktingar kan inte räddas genom att komma till Europa, vi ska ju inte låta de svarta flaggorna vinna som Rosling sa i sitt "brandtal". Svår nöt att knäcka, gillar ju verkligen inte detta med kärnvapen heller... behöver suga på den karamellen lite till.

Flyktingfrågan är het. Men prioritera att hjälpa de som är på flykt från krig JA. Behövs gränskontroll för att få till denna prioritet så fine. Vi ska och måste hjälpa i den mån vi organisatoriskt klarar av och långsikigt. Just nu känns det mest kaotiskt och som Ebba sa de får komma hit, men sen är tröskeln för hög för att verkligen kunna komma till jobb och egen försörjning dvs inte alls hållbart i längden. Temporära uppehållstillstånd, njää det ger ju inte direkt trygghet till de på flykt som tar sig hit, minska hellre antalet asylsökande om det krävs för att kunna ge riktiga och trygga uppehållstillstånd.
Inte minska biståndet, för vi hjälper trots allt så många fler med samma peng när det görs via exemplevis UNHCR.

Mmm mycket huvudbry och som sagt kommer det hända något med regeringens budget nu eller kommer Åkesson få rätt i att alliansen bara pratar men fortsatt ger regering stöd indirekt?
Jag hoppas verkligen det blir förändringar i budgeten innan den klubbas iallafall, den som lever får se.

1 kommentar:

skybird sa...


Thanks for posting this useful content, Good to know about new things here, Let me share this, . digital marketining training