torsdag 23 juni 2011

Att rita en ny karta

Efter att ha tittat på kartan i OT igår gällande de nya regionerna, lutar jag numer åt norr. Varför då kan man undra?, och jag får väl säga att argumenten i tidningen är varför.
1) Jag vill inte att Oskarshamn ska hamna som en liten avkrok i en väldigt stor region (Jag är rätt säker på att Västervik och Vimmerby kommer dra norrut tillsammans med Östergötland och Jönköpingslän)
2) Vi har ett bra samarbete med Linköpings sjukhus (vilket också ligger närmre än Lund)
3) Jag tror vi får svårt att hävda oss gentemot den stora folkmängd som det kommer bli i den Sydsvenska regionen.
4) Om vi ska få till lite vettiga transportvägar (tåg) från Oskarshamn till Stockholm underlättar det nog om vi är i samma region som t.ex. Västervik.
5) Linneuniversitetet kommer få det tufft hur som. I den sydsvenska regionen har vi jätten Lund och i Östergötland Linköping.
6) Tittar man estetiskt på kartan så känns det mer naturligt att dra Kalmar-läns-delningen söder om oss, annars blir det verkligen en smal liten tarm i nordöstra hörnet på den sydsvenska regionen.

I mitt drömscenario så följer stora delar av Kalmar län med "norrut" även om jag har mina aningar om att Kalmar föredrar söder-alternativet. Men att få med sig Mönsterås och Högsby norrut vore inte omöjligt.

Nu är det här mina egna funderingar, det är inte alls säkert att majoriteten i Moderaterna delar min uppfattning.

Inga kommentarer: