fredag 23 september 2011

Störst

Man måste ändå få glädjas lite med O3, hoppas verkligen de lyckas komma upp i den tänkta nivån.

Läser bland kommentarerna och det är lite blandad kompott.
Tråkigt att folk fortfarande tror att vi ställer av verk på vintern. Så länge jag har jobbat inom branschen har vi aldrig haft en planerad revision på vintern utan snarare på sommaren. Däremot har det hänt att det tillkommit komplikationer och eftersom vi är en kärnanläggning så måste alltid säkerheten gå främst. Då har man kanske varit tvungen att stoppa en tid på vintern för att utreda vad som har hänt, vad som kan påverkas och hur man kan lösa eventuella problem. Kan vara händelser som skett i utlandet eller på andra verk i Sverige men ett ställningstagande baserat på säkerhet måste alltid tas.
Egentligen är det likadant på alla företag, skulle Volvo upptäcka att det är fel på någon motordel så rycker de ju inte bara på axlarna utan de stoppar tillverkningen, återkallar eventuella fordon och försöker lokalisera problemet och åtgärda detta.
Visst vore det fantastiskt om allt gick felfritt hela tiden, men sådan är inte verkligheten, det finns alltid parametrar som kan utgöra fel.

Just nu pågår revisionen på O2 och den beräknas vara klar en bit in i oktober. Så om inget oförutsett händer ska alla verk på OKG producera el hela vintern. Näst på tur vad gäller revision är O1 i april-maj 2012.

I år är det dock större bekymmer på Ringhals, men förhoppningsvis ska även dessa kunna utreda nuvarande frågor och hinna starta igen innan vintern.

Inga kommentarer: