onsdag 1 december 2010

Oskarshamn i rörelse

Mycket i tidningarna just nu som berör politiken, kul!

Först har vi revisorerna som inte vet hur de ska göra med tekniska nämnden. Bra att de sätter ner foten tydligt. Rätt ska vara rätt.

Vårt val till nämnder m.m. måste göras om då vi inte följde stadgarna, pinsamt. Men rätt ska vara rätt. Får hoppas jag får min plats i Strandagårdens styrelse även i kommande val.
V har tydligen gjort rockad och det är numera Ulf Åhman i spetsen. Ingmar Hjalmarsson och Sylvia Borg är det som fått ge plats åt Ulf.

SSU anordnade ett fackeltåg mot rasism, bra gjort! Hade jag inte varit upplåst på annat håll så hade jag medverkat.
I Påskallavik förekommer det visst lite debatter inom S, står i OT. Men man ska ju inte tro på allt man läser så vi får se vad som blir resultatet av dessa spekulationer.

Förslaget att "Bohmans-område" inte ska bli nya industrimarker väcker också debatt. Själv är jag rätt positiv till att nått annat än industri byggs. Men det krävs ju att marken är totalsanerad och OK att exemplevis bo på. Ett bostadsområde vore inte fel. Jag vill ju ha hamnen mer i centrum. Men det är en vision så det är inte alls säkert det blir som jag vill.
Ännu mer debatt väcker STEN, den nya strategi-enheten. Självklart kan man ha åsikter om gruppens sammansättning, men jag finner att det finns en hel del bra kompetens i det gänget. Jag hoppas detta gäng kommer vara väldigt aktiva, kreativa och kritiska i sitt arbete!

Nu är det dags att njuta lite mer av snön.

Inga kommentarer: