onsdag 21 september 2016

Budget

Jaha nu är Cirkus budget igång igen. Lite så känns det faktiskt när budgeten och sen efterföljande skuggbudgetar skall presenteras. Man vet ju redan i förväg att regeringen är nöjd med sina satsningar, samt att oppositionen kommer visa sitt missnöje.
Men om jag kort ska reflektera:
Bra med satsning inom skola och omsorg. 10 miljarder är mycket pengar, tyvärr flaggar dock kommuner och landsting för att det behövs ännu mer tillskott så vi får se hur många jobb det ger.
13 miljarder  (under fem års tid) till järnvägsunderhåll. Själv har jag nästan gett upp tanken gällande ett bra järnvägsnät här i Sverige. Känns som om folket vill flyga och att företag vill använda lastbil. Så nä ingen satsning jag stödjer, dessa pengar hade gjort mer nytta på andra håll.
Satsning på polismyndigheten är välbehövlig, men även där behövs nog mer för att få genomslag.
Satsning på att sätta dit skattesmitare, helt ok. Den investeringen kan nog löna sig, för tyvärr finns det för många som missbrukar systemen.

Säkert fler bitar i regeringens budget som jag missat men så är det. Rätt ok regeringsbudget, men tråkigt att den delvis finansieras med lånade pengar... så kan vi inte göra hemma i hushållet!
Jag saknar också satsning på fler jobb. Vi har just nu högkonjunktur men vi har en stor grupp som står utanför arbetsmarknaden. Det är A och O att få dessa att bli arbetstagare, annars kan det bli en riktigt dyster lågkonjunktur framöver.

1 kommentar:

skybird sa...


Thanks for posting this useful content, Good to know about new things here, Let me share this, . AWS training in pune